Què fem

Home

Què fem

En el Ioga tots els components de la persona entren en joc: zones corporals, emocions, sensibilitat, voluntat, intel·ligència…

Quatre bases sobre les que posem especial atenció:

Estructures musculars i el Ioga. Ioga i estrés

Les activitats mentals, emocionals, els sentiments…  queden reflectides en les actituds musculars, les posicions i els gestos.

El cos és receptor del nostre sistema nerviós i per tant de la nostra actitud.

Quan un estat de tensió es produeix amb freqüència, s’acostuma a instal·lar en alguna part del cos provocant un excés de to muscular implicant tant les cadenes musculars associades com les seves articulacions. Per això veurem que la part “estructural” del Ioga, com a treball psicofísic que és, agrupa gran part dels seus exercicis, (Asanas i Karanas) des del punt de vista de la seva actuació principalment sobre la columna vertebral, per l’importància que te, tant com a eix estructural del cos com  pel vincle que manté amb el sistema nerviós i orgànic (digestió, evacuació…).

Altres exercicis incideixen sobre el sistema endocrí influint en les hormones de l’estrès estimulant la resposta de la relaxació.

Respiració

Moltes persones respiren inadequadament omplint mínimament els pulmons, consumint molta energia i aportant un benefici mínim al organisme. El simple fet de prestar atenció a la respiració ens ajuda a augmentar la capacitat respiratòria, el que ens comporta una oxigenació més adequada i una tonificació dels òrgans vitals.

Quan controlem la respiració per aconseguir relaxar-nos ajudem a rebaixar els trastorns produïts per l’estrès, com per exemple la tensió arterial alta. Equilibrem el sistema nerviós, facilitem la conservació de funcions cognitives com el pensament, memòria, capacitat per resoldre problemes, comprensió, atenció, concentració, percepció, raonament…

En el Ioga el treball de la respiració (Pranayama) ens pot proporcionar efectes puntuals tant estimulants com moderadors i relaxants.

Te com a missió calmar la ment i donar un efecte estabilitzador. Serveix de base per treballs d’interiorització i concentració activa que portarà la ment cap a un estat de calma.

Tot i sent en aquest cas la respiració “l’eina” utilitzada, també ens proporcionarà un benefici directe sobre ella mateixa i certes patologies respiratòries.

Relaxació

Sens dubte l’activitat en que vivim ens porta sovint a sobrepassar els nostres ritmes biològics. La relaxació utilitzada com a pràctica terapèutica pels innumerables beneficis que aporta, és un mitjà natural d’establir harmonia física i psíquica.

Un estat particular en que les funcions vitals s’alenteixen, el sistema muscular baixa a una mínima tonicitat, l’activitat cerebral es redueix i la ment s’estabilitza mantenint un cert grau de consciència, permetent un notable descans i una ràpida recuperació d’energies que, en relació a l’hora en que es practiqui, permetrà una millor actitud en les tasques quotidianes i un millor descans i qualitat de son.

Meditació i Interiorització

La Meditació és una clau per obrir la porta a la serenitat i a l’equilibri, un viatge cap a la comprensió d’un mateix i una ajuda per aprendre a canalitzar l’energia activant els recursos mentals i psicològics.

La Meditació integra el món interior de la persona, l’enforteix i li facilita una actitud de resistència i poder al permetre trobar-se amb sí mateixa conduint-la cap a una actitud més positiva.   

Ens ajuda a reduir complexes, inhibicions, conflictes i contradiccions internes. Aplicant a la sessió de Ioga l’aspecte corporal (Asanas) juntament amb la respiració (Pranayama), ens proporciona un estat de disponibilitat que la facilita.

“Concerta’ns una entrevista per informar-te personalment.”

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari al nostre web. Si segueixes utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord. política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies