Estrès i Ioga

El Covid va portar a la ONU a recomanar la pràctica del Ioga com una eina que pot ajudar a combatre o pal·liar els efectes davant una situació  viscuda de formes molt diverses, que està conduint a la societat a un estat d’estres i ansietat.

Mitjançant la pràctica d’Asana (postura), entès com un camí metòdic i ordenat, ens permet alliberar les resistències físiques que en la seva majoria són l’expressió d’altres resistències més profundes “emocionals” que ens limiten constantment. Possiblement pensem que quan la persona està habitualment dins d’una situació de estrès pot ser convenient un treball de Ioga mes dinàmic. Tot i que això es pot donar de forma puntual durant la sessió, no hem d’oblidar que una de les premisses en la pràctica de l’Asana es l’ immobilitat, per que un del objectius és també ensenyar a la ment a reduir el seu ritme, acompanyant-la cap a un estat mes tranquil i serè en el que la respiració ha d’estar implícita, jugant un paper fonamental  i contribuint en el “no esforç”, evitant així que les possibles resistències tensionals es retroalimentin.

Per tant l’Asana,  junt amb els seus efectes saludables que aporta a nivell corporal, allibera estructures que estan vinculades amb el nostre estat emocional contribuint al equilibri psicofísic i ens predisposa cap a tècniques especifiques de Respiració (Pranayama) que a mes de ajudar a controlar els nivells d’ estrès i ansietat, portarà la ment cap a un estat més reflexiu.

Les tècniques de Relaxació, utilitzada com una pràctica terapèutica per els innumerables beneficis que ens aporta, eliminen tensions físiques, emocionals i psíquiques. Una Relaxació ben conduïda proporcionarà un descans que pot ser l’ equivalent a algunes hores de son. En aquest cas és important el confort en la posició (que no hi hagi punts de tensió a nivell corporal), i no adormir-se. Cal tenir en compte que si hem menjat fa poc, hi ha més circulació sanguínia en l’aparell digestiu i això ens pot provocar sensació de son.

Possiblement ens preguntarem: I la Meditació, em facilitarà també el benestar que busco?? Doncs si, i tant,  però cal considerar que les dinàmiques mentals no es poden aturar de cop. No podem controlar la ment si no ho fem posant-nos primer en el cos per anar desenvolupant progressivament una millor consciència corporal que, conjuntament amb un treball de respiració i tècniques de Relaxació, ens condueixin  exitosament a la practica de tècniques Introspectives.

Seguin aquestes pautes, podrem començar a aplicar tècniques meditatives que portaran la ment a un estat de calma, equilibri i silenci interior que facilitarà  una millor qualitat de son i un estat de tranquil·litat durant el dia.

Nuestro Centro

Santiago Rusiñol, 14. 08911 Badalona

E-mail

info@iogabadalona.com

Telèfon

93 389 52 48

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari al nostre web. Si segueixes utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord. política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies