"Ioga o Iogas"

Mentre que el cos tracte de portar un ritme espontani, sovint per la vida que ens envolta, la ment es arrossegada cap a un estat accelerat. Els pensaments van i venen incansablement en diferents direccions. Aquest ritme, aquesta “desarmonía”, comporta un desgast i un debilitament que la condueix cap a  estats anòmals com l’estrès, ansietat, alteració del son…. Davant aquesta situació, es lògic la recerca d’un treball personal que ens aporti equilibri, aconseguint una ment homogènia que ens condueixi cap un estat de calma.

-El Ioga és una ciència practica i precisa adaptable a tothom en la gran majoria de les circumstancies.

Podríem parlar de HathaIoga, AshtangaIoga, Kundalini Ioga… i podríem estar esmentant “tipus o línies de Ioga diferents”, però  en realitat tots convergeixen cap a un mateix objectiu. “El benestar y el creixement de la persona en tots els seus aspectes”.

Entenem el Ioga com una sèrie d’etapes, en les que la metodologia ens permet aplicar tècniques de relaxació física, mental i emocional.
Asana: Exercicis i posicions corporals, que alliberen també la respiració i contribueixen al equilibri de tota l’estructura.
Pranayama: Tècniques de respiració que calmen la ment, augmentant també l’energia vital.
Pratyahara: Tècniques d’interiorització i control dels sentits,  que donarà pas a Dharana encaminant la ment cap a la concentració i  la predisposarà cap un estat de Meditació, permetent una neteja del processos mentals, proporcionant una  major claredat de pensament.
Encara que cada una d’elles es poden practicar individualment, no son etapes dissociades sinó que es complementen entre sí, donant lloc a un treball en la que una porta i predisposa a l’altre i  no únicament en pro del  aspecte psicofísic, si no  influint també en  l’Equilibri Neurohormonal.

El Sistema Endocrí i el Sistema Nerviós estan íntimament relacionats, es retroalimenten, un depèn de l’altre per un correcte funcionament.

El Sistema Endocrí esta format per una sèrie de glàndules que segreguen unes determinades hormones i el Sistema Nerviós disposa també d’ altres  amb diferents característiques.

Entre les hormones pròpies del Sistema Nerviós cal destacar especialment les Endorfines i la Serotonina secretades per l’ Hipotàlern.

Les Endorfines són les encarregades de produir un efecte de plaer al nostre cos i la Serotonina és l’hormona que contribueix al benestar anímic  i es precursora de la Melatonina que ajuda a regular els cicles del son.

Asanas de extensió y flexió, per exemple,  incideixen directament sobre el nostre Sistema Endocrí estimulant-lo i obtenint  efectes molt diferenciats. Els Asanas de  inversió poden influir sobre les glàndules Hipòfisis i Pineal. Sarvangasana  (també invertida) influeix en el rendiment de Tiroides i Paratiroides, així com certs Asanas de  torsió ó rotació influiran  cap a una relaxació general del Sistema Nerviós Central.

Per tant considerant el Ioga en tota la seva metodologia, cada sessió  tindrà que seguir un criteri,  un ordre, una coherència en funció de a qui va dirigida i quins aspectes s’han de tenir en compte respectant les característiques i circumstancies de cadascú de nosaltres.

El Ioga te un valor inestimable,  ens fa “sentir” , tenir consciencia corporal, millora la nostra salut aportant-nos coneixements i eines per poder relaxar la ment, el cos i les emocions.

Nuestro Centro

Santiago Rusiñol, 14. 08911 Badalona

E-mail

info@iogabadalona.com

Telèfon

93 389 52 48

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari al nostre web. Si segueixes utilitzant aquest lloc assumirem que estàs d'acord. política de privacitat

ACEPTAR
Aviso de cookies